Шоста Київська Міжнародна Модель ООН

У рамках Фестивалю АРСЕНАЛ ІДЕЙ (27-31 травня 2015) студентка 1 курсу нашого факультету Редутова Людмила взяла участь у 6-й Київській Міжнародній Моделі ООН.

Моделювання ООН – це дипломатична рольова гра за участю Української Асамблеї Молоді та Київської міжнародної моделі ООН в Україні, яка імітує роботу Організації Об’єднаних Націй з використанням чинних правил і процедур організації. Модель ООН є автентичною імітацією конкретних органів ООН, комітетів і конференцій, таких як Генеральна Асамблея, Рада безпеки, Комісія зі сталого розвитку тощо. Концепція рольової гри моделювання ООН є одним з небагатьох інноваційних втілень такої альтернативної освіти в Україні.

Відкривали захід Надзвичайний та Повноважний Посол Іспанії в Україні – Й.В. Пана Херардо Анхель Бугайо Оттоне – «Культурна дипломатія. Світ після 2015 року» та Директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна. Почесним гостем заходу стала Порошенко Марина Анатоліївна, яка звернулась до учасників конференції з привітальним словом та зазначила, що Фестиваль ставить за мету створення інтерактивного простору для заохочення практичного світосприйняття та креативного мислення, творчих та наукових пошуків, досліджень, генерування ідей, всебічного розвитку дітей та підлітків.

Спеціальними гостями конференції були Представництво ООН в Україні, посли іноземних держав в Україні та представники дипломатичного корпусу, а саме: Юна Шайхалієва, Президент «Всеукраїнської Асамблеї Молоді», Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні Й.В. Пан Чуа Теонг Бана, Міністр Посольства Аргентинської республіки в Україні Й.В. Пан Хермана Густаво Домінгеса та Другий Секретар Посольства Грузії в Україні Олександр Гугуладзе.

Модель ООН – це міжнародна освітня програма, в ході якої імітуються засідання різних органів системи ООН. На цих засіданнях-імітаціях учні та студенти виступають у ролі дипломатів. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в Організації Об’єднаних Націй.

Цілі «Моделі ООН»:
• розвивати в молоді широкий світогляд, стимулювати прагнення до мирного вирішення світових проблем;
• формувати у молодих людей комунікативні, політичні, соціальні та лідерські компетенції;
• підвищувати обізнаність молоді з міжнародними проблемами шляхом залучення до підготовки в конференції представників посольств, дипломатичних та міжнародних організацій.

«Модель ООН» допомагає усвідомити:
• які глобальні проблеми турбують держави та людей у різних регіонах світу;
• яким чином ООН може покращити життя народів світу та забезпечити мир і стабільність розвитку;
• які навички і яка модель поведінки сприяють міжнародній співпраці.

Проведення дискусій у рамках «Моделі ООН» дозволяє учасникам зрозуміти, як працює ООН, і отримати уявлення про всі труднощі в досягненні міжнародної співпраці.

Гра «Модель ООН» складається з трьох основних етапів:
1) процес підготовки, пов’язаний із вивченням країн, які будуть представляти учасники;
2) рольова гра, в ході якої кожен учасник презентує певну позицію: Генерального секретаря, голови комітету, посла країни тощо;
3) підбиття підсумків гри та набутого досвіду.

На 6-й Київській Міжнародній Моделі ООН Редутова Людмила представляла Венесуелу.