Школа ораторського мистецтва

В неділю 26 листопада на юридичному факультеті пройшов другий блок тренінгів в рамках Школи ораторського мистецтва.

Понад 30 учасників ШОМ пройшли 3 цікавих та пізнавальних тренінги-практикуми.

Перший тренінг провела Марічка Романова – актриса Чернівецького музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської, яка розповіла про те, які вправи необхідно робити, щоб розвивати артикуляційний апарат, як говорити голосно та чітко, зокрема, які звуки найскладніші в українській мові та що потрібно, щоб посилити свій голос і зробити його дзвінким. Тренер з власного досвіду розповіла, як зберегти голос під час тривалих виступів, а також з учасниками провела майстер-клас, як «проживати» те, що говориш і змусити інших відчувати ідею, яку ти несеш через слова.

Після цього виступав Валентин Григоренко, який комплексно та наочно розповів про концепти критичного мислення, порадив літературу для саморозвитку та розповів, що таке маніпуляція свідомістю (через рекламу, прості розмови тощо) і як вчитися «думати і не піддаватися» такому впливу, разом з учасниками аналізували відеоматеріали та поведінку людей зі сторони.

Другий тренінг від Валентина Григоренка був суто практичний і пов’язаний з вмінням знаходити коненсус: учасники повинні були знайти спільну мову і визначити, куди потратити «бюджет» і представити проект. Найскладнішим виявилося – саморегулювання суперечок, і разом з тим це практичне навчання, як і які правила необхідно встановлювати, як модерувати дискусії і, особливо, суперечки. День завершився жваво і учасники ШОМ пішли додому з великим багажем нових знань і вражень.

Наступний блок тренінгів відбудеться в неділю 3 грудня.