Зустріч студентів-правників із заступником Міністра юстиції України Гія Гецадзе

У четвер 26 жовтня 2017 року на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася зустріч заступника Міністра юстиції України Гія Гецадзе з студентами-правниками, де у відкритій, невимушеній атмосфері обговорювалися результати реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!», а також ряд актуальних питань підвищення якості правничої освіти. Зокрема, заступник Міністра наголосив на важливості посилення практичної складової у підготовці майбутніх фахівців, що досягається шляхом залучення останніх до роботи в юридичних клініках.

За словами п. Гії Гецадзе, юридичні клініки є унікальною можливістю для студентів набути практичного досвіду у стінах навчального закладу. Крім того, юридичні клініки забезпечують соціальну складову – надання безоплатної правової допомоги населенню. В минулому, декан юридичного факультету Гія Гецадзе, поділився особливостями підготовки юристів та наголосив на важливості організовувати навчальний процес якомога цікавіше з використанням інтерактивних методик прикладного навчання. «Хороший юрист – це не той, який лише знає закон, а той, який має навики думати і приймати рішення», – підсумував Заступник.

У ході бесіди допитливі студенти не обмежувалися «стандартними» питаннями. Вони цікавилися результатами проведених реформ юстиції у пострадянських країнах та можливістю запозичення позитивного досвіду окремих європейських країн для створення української моделі юстиції.

Результатом зустрічі є досягнення домовленості щодо організації стажування студентів юридичного факультету в органах юстиції як на місцевому, так і загальнодержавному рівні.

Приємну атмосферу заходу забезпечили цінні поради п. Гії Гецадзе щодо особистісного та професійного зростання майбутніх правників. «Вашою метою повинен бути не диплом, а навики та професіоналізмЛамайте норму права, вивчайте її з серединиРобіть те, що робить Вас щасливими», – прекрасні настанови, які змушують не один раз замислитися.