Новини від Центру німецького права (ZDR): стажування Юлії Кирилович та Олени Щербакової у ФРН

На місячне стажування в адвокатській фірмі у м. Берлін прибули перші студенти 4-го курсу юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Юлія Кирилович та Олена Щербакова. Розпочато знайомство з столицею Німеччини. Спочатку Юлія Кирилович побувала біля Берлінської стіни, яка тягнеться вздовж півтора кілометри і є одним з символів найстрашнішої сторінки історії Німеччини. Цікавою була й екскурсія до Меморіальної церкви кайзера Вільгельма, центральної площі Берліна Александрплац, де знаходиться Оглядова телевежа – найвища споруда Німеччини та четверта за висотою в Європі.

Символом Берліну є ведмідь. Саме тому величезні скульптури різнокольорових ведмідів можна побачити у місті всюди. Берлін – це контраст між радянським минулим і європейським майбутнім. Цю уявну межу розділяють Брандербурзькі ворота, які є найвизначнішою пам’яткою столиці Німеччини.

Пізніше було продовжено знайомство Юліії Кирилович та Олени Щербакової із столицею Німеччини. Зокрема, екскурсія-прогулянка по Карл-Маркс алеї до Александрплац і світового годинника на ній, а потім – фонтан Нептуна, Оглядова вежа та Берлінський собор (Berliner Dom).