Центр німецького права в Чернівецькому університеті

Сьогодні, 7 жовтня 2017 року, в Чернівецькому національному університеті на юридичному факультеті відбулось урочисте відкриття Центру німецького права. Як підкреслив директор Центру німецького права д.ю.н. Сергій Нежурбіда, метою діяльності Центру стане створення постійних академічних зв’язків та сприяння здійсненню спільних навчальних, дослідницьких проектів у сфері правознавства між Чернівецьким національним університетом та вищими навчальними закладами, науково-дослідними установами Німеччини, державними органами й недержавними інституціями, включаючи програми обмінів студентами та викладачами і створення можливості для викладання студентам дисциплін, пов’язаних з системою права ФРН.

З привітальними промовами виступили ректор університету проф. Степан Мельничук, декан юридичного факультету проф. Петро Пацурківський, суддя адміністративного суду у відставці (з правом участі у розгляді судових справ) землі Берлін-Бранденбург пан Вольфганг Борк.

Приємною новиною стало повідомлення про збільшення кількості студентів, що будуть направлені від юридичного факультету на місячне стажування до ФРН. Після розгляду кандидатур німецькі партнери висловили готовність прийняти на стажування вже чотирьох студентів, про що було оголошено під час відкриття Центру.

Під час церемонії відкриття директор Центру німецького права д.ю.н. Сергій Нежурбіда вручив запрошення на стажування від адвокатського бюро (м. Берлін) двом студентам (Олена Щербакова та Юлія Кирилович), які поїдуть до ФРН вже у кінці жовтня 2017 року. Двом іншим студентам (Антон Бамбуляк та Іван Яремчук) було вручено гарантійні листи від адвокатського бюро про прийняття їх на стажування у І кварталі наступного року.

Відкриття Центру відбулось в святковій атмосфері, за участі посадових осіб університету, факультету, завідувачів кафедр та студентів. Серед гостей на відкритті Центру були й зарубіжні друзі Чернівецького університету: д-р Славка Томашікова (завідувач кафедри британських та американських студій Університету Павола Йозефа Шафаріка у м. Кошице (Словаччина)) та д-р Ян-Урбан Сандал (виконавчий директор та засновник приватного незалежного наукового інституту в Норвегії, голова Чернівецького Шумпетерівського Центру).

Присутні побажали Центру німецького права в Чернівецькому університеті успіхів у досягненні заявлених цілей.