Ласкаво просимо, дорогі першокурсники! Welcome, Dear Freshmen!

31 серпня студенти першого курсу юридичного факультету взяли участь в урочистій Академії з нагоди посвяти першокурсників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

 Традиційно до першокурсників звернувся ректор університету Степан Мельничук:

– Дорогі першокурсники! Нехай роки, проведені в університеті, стануть для вас роками професійного зростання, громадянського змужніння, роками формування справжніх українців – патріотів своєї Вітчизни.

 Привітали майбутніх студентів також голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар та народний депутат України Максим Бурбак.

За багаторічною традицією, яка склалася в університеті, студенти юридичного факультету у цей святковий день вшанували пам’ять першого ректора університету доктора права Костянтина Томащука покладанням квітів.

Після завершення урочистостей юристи-першокурсники завітали до корпусу юридичного факультету, де їх зустріли Бадді – студенти старших курсів, які стануть для них першими друзями на факультеті, допоможуть адаптуватися до навчального процесу та студентського життя, допоможуть порадою та підтримкою. Бадді провели для першокурсників ознайомчі екскурсії корпусом, відповіли на численні питання, надали інформацію, необхідну для перших днів навчання.

Проект «Бадді» вже другий рік успішно працює на юридичному факультеті. Ініціатором та координатором проекту на факультеті є Людмила Редутова, студентка 4 курсу:

“Я сама добре пам’ятаю, як складно було звикнути до нового навчального закладу, зрозуміти як тут все працює, “влитися” в колектив, не переживати за все на світі. І я підгледіла ідею Бадді у НаУКМА. В них цей проект існує декілька років і дуже успішний. Не тільки на одному факультеті, а й у всьому університеті. Робота команди налагоджена, багато заходів, “Фрешфест”, ціла система відбору Бадді. Я захопилась цим, розповіла деяким своїм знайомим і запустила реєстрацію на наш проект. Одразу відгукнулись ініціативні студенти і влітку 2016 року ми почали працювати. Я бачила, як студентам і Бадді приємно спілкуватися, якими вдячними залишаються першачки, наскільки легше адміністрації комунікувати зі студентами і все встигати. Проект тримається на ініціативних людях – і їх більшає, що не може не радувати.”

Відгуки студентів про проект, посвяту та перший день на факультеті:

Тетяна Тодораш, студентка 2 курсу юридичного факультету, Бадді:

“Мені, як першокурсниці проект дуже допоміг саме в пристосуванні до студентського життя, адже навчання в університеті суттєво відрізняється від шкільного, а Бадді як раз допомагав у цій адаптації. На мою думку, розвивати проект потрібно обов’язково. Більше того, з кожним роком цей проект вдосконалюватиметься, що не менш важливо. Захотіла бути Бадді тому, що я так само рівно рік назад була на місці цьогорічних першокурсників, тому з власного досвіду знаю, як іноді потрібна допомога навіть в банальних речах.А ще це чудова можливість завести нові знайомства!

Вадим Гатеж, студент 2 курсу юридичного факультету, Бадді:

“Проект “Бадді” крутий. Він допомагає як першокурсникам так і безпосередньо студентам-бадді. Дуже важливими були поради Бадді моєї групи особисто для мене в тому році, коли я був першокурсником. Адже ніхто не може стати кращим порадником, ніж старшокурсники, які недавно були ж такими як і ти. Я очікую отримати масу задоволення, розповідаючи першокурсникам, яке воно “студентське життя” і нових друзів – майбутніх колег.Тому дуже важливо розвивати проект “Бадді” і надалі, щоб важливі знання наших студентів передавались із покоління в покоління.”

Катерина Ясинівська, першокурсниця юридичного факультету:

Завжди мріяла стояти серед багатьох студентів, святково одягнутих, в ідеально випрасованих сорочках(можливо в когось і ні, я про тих хто зранку ще поселявся 9в гуртожиток і потім стрімголов летів на посвяту). Завжди хотілось відчути ті емоції, які переповнюють тебе зсередини, коли ти усвідомлюєш, що серед цих молодих людей є майбутні відомі на весь світ успішні люди, і ти зараз стоїш з ними, тут,  та ще й в такому гарному місці як наш Чернівецький університет ім. Юрія Федьковича! І ось моя мрія здійснилася і сьогодні я змогла відчути всі ті прекрасні емоції та в деякій мірі переживання… Чесно сказати, в мене по шкірі пробігся табун мурашок коли всі першокурсники урочисто давали присягу перед всіма викладачами, близькими людьми,перед самими собою… Після посвяти ми мали можливість зустрітись зі своїми одногрупниками, поспілкуватися, познайомитися, адже в нас попереду ще, як мінімум чотири, роки спільного навчання, спільних переживань перед сесіями, спільних радощів і подій! Але всього цього б не було, якщо б не чудове нововведення юридичного факультету! На кожну групу дали відповідальну людину, під секретною назвою “бадді”, яка все нам показала, розказала, відповіла на всі наші запитання… І хочу сказати, що це просто чудово! Адже в “першачків” ще стільки запитань попереду… До речі, знаю що таких “бадді” немає на інших факультетах, ми такі одні – “єдині і неповторні”:))) В цілому, цей день я запам’ятаю надовго!! Ну, думаю до першої сесії, тоді я можу забути як мене звати…

Горецька Валерія, першокурсниця юридичного факультету:

31 серпня… У повітрі віє новими знайомствами, вже майже рідними  стінами університету, який зустрів нас не те що урочисто,  це було своєрідна атмосфера. Особливо вона відчувалась на юридичному факультеті. І хочу подякувати нашому бадді – Ірі, яка приєдналася до створення цієї невимушеної атмосфери і не дала нам почуватися самотніми, об’єднала нашу сімейку Адамсів. 

 Ірина Лазарюк, студентка 2 курсу юридичного факультету, Бадді:

«Мені неймовірно сподобався день. По-перше, дуже круто зустріти всіх знову. По-друге, так класно, коли ти комусь корисна, щось можеш порадити, допомогти! І, по-третє, бачити посмішки, позитивний настрій і зацікавленість першокурсників – це як здати сесіювідчуваєш релакс і задоволення!»