Круглий стіл на тему: «Профілактика та подолання синдрому професійної деформації правника»

17 травня 2017 року на юридичному факультеті кафедрою юридичної психології було проведено круглий стіл на тему: «Профілактика та подолання синдрому професійної деформації правника».

Зазначений захід  відбувся на одному диханні на якому яскраво поєдналися синтез теорії та практики, досвіду та юності,  в традиційній толерантності, насиченості ідей та пропозицій.

Висока активність студентів в обговоренні проблеми професійної деформації, професійного вигорання, конструктивні ідеї учасників круглого столу знайшли своє відображення у пропозиціях круглого столу, які були прийняті за результатами роботи.

Зі вступним словом виступив декан факультету професор Пацурківський П.С., який наголосив на актуальності такої проблематики, необхідності проведення зустрічей з практичними працівниками, так як факультет взяв напрямок на практичну підготовку конкурентоздатного правника, компетенції якого напряму залежать від якісної, фахової підготовки, яка відповідає європейським стандартам.

Цікавими і корисними для учасників круглого столу були доповіді завідувача кафедри д.ю.н. Черновського О.К., на тему: «Юридико-психологічна   характеристика   суддівської діяльності», яку було підтримано і продовжено в руслі проблематики правників і судів зокрема судді судової палати  з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Чернівецької області  Станковською Г. А.

Науково обґрунтованими та практично підкріпленими були спеціальні заходи щодо зменшення та усунення професійної деформації правника, про які розповів професор Марчак В.Я., професор кафедри юридичної психології, заступник голови апеляційного суду в Чернівецькій області.

Заступник прокурора в Чернівецькій області Пелепюк  О.М. розкрив суть  профілактики та подолання синдрому професійної деформації прокурорських працівників, а адвокат, член Ради Адвокатів України Божик В.І. на власних прикладах професійної діяльності обґрунтував способи подолання професійної деформації адвокатів.

Завідувач сектору з питань нотаріату Головного територіального  управління юстиції в Чернівецькій області Руснак В.П., цікаво та доступно розкрила юридичні тонкощі вчинення нотаріальних дій та окремі психологічні аспекти.

Від професорсько-викладацького складу кафедри юридичної психології з доповіддю виступила доцент кафедри Меленко О.В., яка представила презентацію на тему: «Професійні кризи та деформації професійного розвитку викладача та способи їх подолання».