Круглий стіл «Концепція праворозуміння Євгена Ерліха і сучасна юридична освіта»

В рамках візиту до Чернівців наукового директора Європейського Інституту юридичної психології (Цюрих), почесного доктора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професора Манфреда Ребіндера та з нагоди відкриття меморіальної дошки Євгену Ерліху, 12 травня 2017 року кафедрою філософії та теорії права був організований круглий стіл на тему: «Концепція праворозуміння Євгена Ерліха і сучасна юридична освіта».

В обговоренні актуальних питань круглого столу взяли участь професор Манфред Ребіндер, декан юридичного факультету, д.ю.н, проф. Пацурківський П.С. («Є. Ерліх про атропосоціокультурний код і сучасна юридична освіта»), завідувач кафедри філософії та теорії права, д.ю.н, проф. Никифорак М.В. («Юридична освіта як праворозуміння»), завідувач кафедри юридичної психології, д.ю.н, проф. Черновський О.К. («Ерліхівська концепція практичного розуміння права і сучасна юридична освіта»), к.ю.н., доц. Місевич С.В. («Ерліхівська концепція онтологічного плюралізму права і сучасна юридична освіта»), к.ю.н., доц. Савчук С.В. («Живе право» Є. Ерліха і сучасна юридична освіта»), к.ю.н., доц. Гураленко Н.А. («Є. Ерліх про суддівське знаходження права на основі правових пропозицій і сучасна юридична освіта»), а також завідувач кафедри європейського права та порівняльного правознавства, д.ю.н, проф. Меленко С.Г., д.ю.н., проф. Нежурбіда С.І., директор наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, к.ф.н., ЗушманМ.Б., к.ю.н., асистент Васильчук В.О., асистент Грекул-Ковалик Т.А., асистент Маник А.З., студенти третього та п’ятого курсів.

Під час круглого столу професор Ребіндер передав актуальні монографії та збірники наукових праць у фонд наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та висловив сподівання про зустріч з науковцями юридичного факультету наступного року для проведення другого круглого столу, присвяченого соціологічній концепції праворозуміння Євгена Ерліха.