Заходи в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності на юридичному факультеті ЧНУ

8 квітня 2016 року за взаємної ініціативи декана юридичного факультету Петра Пацурківського та координатора «Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні» Тараса Тимочка відбулася інтерактивна лекція для студентів-правників університету щодо принципів академічної доброчесності, у якій взяли участь біля 150 студентів факультету. В її ході було роз’яснено важливість дотримання правил академічного процесу для студентів особисто, репутації університету та загалом для майбутнього розвитку України. Лекцію прочитав Конрад Тернер, Радник з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

 Після лекції відбулася відкрита дискусія розробників «Морально-етичного мінімуму професорсько-викладацького складу, студентів, співробітників та адміністрації юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича», схваленого одноголосно зборами трудового колективу факультету 24 грудня 2015 року, з одного боку, та учасниками делегації «Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP) до ЧНУ» Конрадом Тернером, Радником з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Яною Чапайло, Асистентом Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), і Тарасом Тимочком, Координатором Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP), Американської ради з міжнародної освіти.

«Морально-етичний мінімум…» було розроблено та схвалено колективом юридичного факультету за сприяння Проекту «Справедливе правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цей «Мінімум…» своєю метою також мав утвердження принципів доброчесності у житті колективу факультету. Він не тільки прижився у колективі юридичного факультету університету, але й викликав інтерес в усіх учасників «Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP)». Гостей факультету особливо зацікавила процедура розробки «Морально-етичного мінімуму…», його філософія, мотивація необхідності його створення як студентами, так і викладачами факультету, нарешті, хід втілення «Морально-етичного мінімуму…» у повсякденне життя. У свою чергу, студентів та викладачів юридичного факультету дуже зацікавили питання перспектив впровадження принципів академічної доброчесності у всіх вузах України, ставлення до цього Проекту як з боку МОН України, так і різних груп вищих навчальних закладів, так званої вузівської еліти та вузівських аутсайдерів. В ході відкритої дискусії відбувся відвертий обмін думками, деякими оцінками перших результатів розпочатої роботи.

У цьому заході взяли участь також представники мас-медіа Буковини.

Додаткові матеріали